soti 1

Η Euronav είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως, ανεξάρτητη και εισηγμένη στο χρηματιστήριο πλατφόρμα δεξαμενόπλοιων αργού πετρελαίου, η οποία ασχολείται με τη θαλάσσια μεταφορά και αποθήκευση αργού πετρελαίου. Ως ενοποιημένος ιδιοκτήτης, διαχειριστής και μάνατζερ, η εταιρεία Euronav αποτελεί κορυφαίο πάροχο ποιοτικών υπηρεσιών, χάρη στον σύγχρονο στόλο της, σε συνδυασμό με τον επαγγελματισμό των έμπειρων πληρωμάτων της παγκοσμίως. 

Η Πρόκληση

soti 2

Η Euronav χρειαζόταν μια Ολοκληρωμένη Λύση Διαχείρισης Εταιρικών Φορητών Συσκευών που θα της επέτρεπε την απομακρυσμένη διαχείριση συσκευών στα πλοία του στόλου της, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκονται. Οι κινητές συσκευές που χρησιμοποιεί η Euronav είναι ενσωματωμένες σε πλοία που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, οπότε είναι αδύνατο για το ΙΤ Department να ζητήσει την επιστροφή των συσκευών στα κεντρικά τους γραφεία. Υπήρχε η ανάγκη για μια λύση που θα ήταν απλή, έξυπνη και ευέλικτη. Ήταν επίσης σημαντικό να μπορεί το IT Department να διαχειρίζεται διαφορετικούς τύπους συσκευών με εύκολη εγκατάσταση, έλεγχο χρήσης, διαχείριση εφαρμογών και απομακρυσμένη υποστήριξη, καθώς και χαρακτηριστικά ασφαλείας που θα ήταν διαθέσιμα σε μία πλατφόρμα. 

Η Λύση

soti 3

Θα ήταν ανέφικτο για την Euronav να διαχειριστεί τον στόλο των συσκευών της χωρίς το SOTIMobiControl. Οι συσκευές που χρησιμοποιούνται στα πλοία συνδέονται στο internet μέσω δορυφορικού δικτύου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μόνιμη σύνδεση, ενώ το διαθέσιμο εύρος ζώνης είναι περιορισμένο.. Αυτό καθιστά την απομακρυσμένη υποστήριξη για την πραγματοποίηση μαζικών αλλαγών στις συσκευές, εξαιρετικά σημαντική. Η ευέλικτη, φιλική προς τον χρήστη λύση που προσφέρει το SOTI MobiControl, επιτρέπει την προετοιμασία και ανάπτυξη των συσκευών, οπουδήποτε και αν βρίσκεται η εκάστοτε συσκευή, οποιαδήποτε στιγμή και αν χρειάζεται να συνδεθεί. 

soti 4

Το Αποτέλεσμα

soti 5

Χρησιμοποιώντας τη λύση Απομακρυσμένης Διαχείρισης Συσκευών SOTI MobiControl, η Euronavδιαχειρίζεται πλέον εξ αποστάσεως και αναπτύσσει απρόσκοπτα ένα δίκτυο που αποτελείται από τρεις διαφορετικούς τύπους συσκευών. Το ΙΤ Department μπορεί εύκολα να παρακολουθεί τη χρήση των συσκευών, να διαχειρίζεται όλες τις εφαρμογές, να θέτει περιορισμούς για την ασφάλεια του δικτύου και να έχει πλήρη ορατότητα σε ολόκληρο το δίκτυο των συσκευών της εταιρείας. 

soti 6

«Το SOTI MobiControl ήταν καθοριστικής σημασίας για τις δραστηριότητές μας, βοηθώντας μας να διαχειριζόμαστε εξ αποστάσεως συσκευές σε όλον τον κόσμο. Η ασφάλεια είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό κατά την απομακρυσμένη διαχείριση συσκευών και εμπιστευόμαστε το SOTI MobiControl λόγω των ευέλικτων, οικονομικά αποδοτικών και φιλικών προς τον χρήστη λειτουργιών υποστήριξης που προσφέρει.» 

 

Φώτης Τσιτσιρίγκος, Euronav

Fleet IT Manager 

soti 7

Η SOTI είναι αποδεδειγμένα καινοτόμος και ηγέτης του κλάδου όσον αφορά την απλοποίηση των λύσεων επιχειρηματικής κινητικότητας και IoT, καθιστώντας τις πιο έξυπνες, πιο γρήγορες και πιο αξιόπιστες. H SOTI βοηθά τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να φέρουν στην κινητικότητα ατελείωτες δυνατότητες. Η Novatron είναι αναγνωρισμένη ως “SILVER Partner inthe SOTI Altitude Partner Program“, διαθέτοντας μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία πάνω στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.